Radio Meerdijk: 'Deserteur' Anco Jansen appt met boze William: 'Ik ben weggejaagd bij FC Emmen'

Radio Meerdijk, de sportpodcast over FC Emmen. Illustratie: DVHN

Het grote nieuws bij FC Emmen afgelopen week was niet het aantrekken van de gewenste spits Paul Gladon, maar het vertrek van aanvoerder Anco Jansen. De Zwollenaar liet zijn contract bij de Drenten ontbinden en tekende bij NAC Breda. Sportjournalist William Pomp schreef er een column over, waarin hij Anco Jansen onder meer een deserteur noemde.

Jansen was het oneens met het stuk van Pomp en nam contact op met de journalist. Hij liet Pomp per whatsapp weten weggejaagd te zijn bij FC Emmen. Veel meer mocht Jansen er vanwege een boeteclausule in zijn contract niet over zeggen.

Het vertrek van Jansen roept nog veel vraagtekens op. Het contract van de captain was al dagenlang ontbonden toen Emmen-voorzitter Ronald Lubbers vorige week in de uitzending was. Lubbers hield dat toen achter. Waarom Jansen zich weggejaagd voelt bij FC Emmen is ook nog onduidelijk.

Toekomst

In deze aflevering wordt ook gesproken over de nederlaag tegen AZ en de toekomst van de club. Pomp roept op om sponsors en publiek nu alvast te binden voor volgend seizoen. FC Emmen-watcher Jonathan Ploeg vraagt zich af wat er nog van de selectie overblijft na degradatie.  Ook geïnteresseerd in FC Groningen?

Luister dan naar Radio Milko .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
FC Emmen
FC Emmen