Radio Milko: 'Padt mag niet weg, omdat Buijs niet overtuigd is van Bratveit'

Radio Milko, de sportpodcast over FC Groningen Illustratie: DVHN

Volgens FC Groningen-watcher William Pomp hoeft FC Groningen zich geen enkele zorgen te maken over het behalen van de play-offs. Dat doet de club met doelman Sergio Padt, die afgelopen week nog dichtbij een vroegtijdig vertrek naar Ludogorets was.

Groningen hield de poot stijf, volgens journalist Jonathan Ploeg ook omdat Buijs niet overtuigd is van tweede doelman Per Kristian Bratveit. 

  Het valt Pomp op dat er bij FC Groningen dit seizoen telkens verschillende spelers in topvorm steken. Waren het eerder al Ahmed El Messaoudi, Jorgen Strand Larsen, Ko Itakura en Azor Matusiwa, inmiddels is Tomas Suslov de grote uitblinker. Tegen Fortuna Sittard leverde de aanvallende middenvelder de assist op het doelpunt van Paulos Abraham.

 ,,Dat passje van Suslov, daar lik je toch je vingers bij af?'', zegt Pomp. ,,Abraham gaf ook de complimenten aan Suslov. Hij hoefde de bal niet eens aan te nemen, zei hij, alleen maar richten en schieten. Suslov is niet meer weg te denken uit de basis. El Messaoudi zal er een stevige kluif aan hebben om terug te keren in de basis.'' 

Ook geïnteresseerd in FC Emmen? Luister dan naar Radio Meerdijk .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
FC Groningen
Podcast
FC Groningen