Radwanska uitgeschakeld op Roland Garros

Agnieszka Radwanska is dinsdag verrassend uitgeschakeld in de achtste finales van Roland Garros. De als tweede geplaatste Poolse verloor in drie sets van de Bulgaarse Tsvetana Pironkova 6-2 3-6 3-6.

Radwanska stelde opnieuw teleur in Parijs, waar ze nog nooit de kwartfinales bereikte. Ze leidde zondag met 6-2 en 3-0 toen regen verder spelen onmogelijk maakte. De Poolse was dinsdag geen schim van de speelster die overtuigend op weg leek naar een plaats bij de laatste acht. Ze verloor voor het eerst in zeven jaar van een speelster die niet in de top honderd van de wereldranglijst staat. Pirinkova vindt zich terug op positie 102 van de mondiale tennisladder.

De Bulgaarse stuit in de kwartfinales op Samantha Stosur. De als 21e geplaatste speelster uit Australië klopte de als zesde geplaatste Simone Halep: 7-6 (0) 6-3. In de eerste set van een spannende wedstrijd tussen twee oud-finalisten van Roland Garros verspeelde Halep een voorsprong van 5-3. De als 21e geplaatste Stosur stond er in de tweede set ook bij veel belangrijke punten. De winnares bereikte voor de vierde keer in haar loopbaan de kwartfinales van het graveltoernooi in Parijs.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.