Ramos blij met finale na moeilijk seizoen

Sergio Ramos oordeelde woensdagavond dat Real Madrid terecht finalist is in de Champions League na de overwinning in eigen huis op Manchester City (1-0). De verdediger herinnerde bovendien nog even aan het moeizame begin van het seizoen van de ploeg. ,,Na zo'n moeilijk seizoen, mogen we nu genieten van dit moment en deze finaleplek.''

,,We zijn erin geslaagd om een eenheid te blijven en de druk van City te weerstaan. We hebben een fantastische ploeg uitgeschakeld. Het heeft veel van ons gevergd maar het team en de fans verdienden het'', reageerde de aanvoerder.

Real Madrid kwam dit seizoen traag op gang en nam begin januari afscheid van trainer Rafa Benítez. Voormalig sterspeler Zinedine Zidane werd naar voren geschoven als zijn opvolger. Na de winterstop rekende de club in de Champions League achtereenvolgens af met AS Roma, VfL Wolfsburg en Manchester City. In de strijd om de Spaanse landstitel leek de ploeg al verslagen maar door een slechte reeks van FC Barcelona maakt ook Real weer kans op het kampioenschap.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.