Rangers verslaat Celtic in League Cup

De Schotse voetbalclub Rangers FC heeft aartsrivaal Celtic zondag een gevoelige nederlaag bezorgd. In de halve finale van het belangrijkste Schotse bekertoernooi was de kampioen van de tweede klasse te sterk voor de aanvoerder van de Schotse topdivisie. De 'Old Firm' werd beslist via strafschoppen, nadat het in de reguliere speeltijd 1-1 was geworden en beide clubs ook in de verlenging één keer hadden gescoord (2-2).

Volgend seizoen staat de Old Firm na vier jaar weer op het programma in de Schotse competitie. Na het faillissement van Glasgow Rangers in 2012 moest de club opnieuw beginnen in de vierde divisie. Als Rangers FC werd de doorstart een succes, met drie promoties in vier jaar. Begin deze maand verzekerde Rangers zich van een terugkeer op het hoogste niveau.

In de Schotse beker kwam het zondag op het volgepakte Hampden Park in Glasgow weer tot een confrontatie tussen de twee aartsrivalen. De titanenstrijd liep uit op een zenuwenspel vanaf 11 meter. Na twee gemiste strafschoppen aan beide kanten bleek bleek de misser van Tom Rogic fataal voor Celtic. Rangers staat in de bekerfinale tegenover Hibernian.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.