Ranomi is nooit meer alleen op de wereld

Ranomi Kromowidjojo (27) was voor haar olympische roem de enige drager van haar eigen voornaam. Inmiddels drentelen er tal van kleine Ranomi’s rond in Nederland.

Ouders Rudi en Netty Kromowidjojo hadden voor de geboorte van de bekendste Ranomi met bestaande lettergrepen uit de eigen familiegeschiedenis geknutseld. Een gloednieuwe naam was het resultaat. De Sauwerdse topzwemster ontmoette onlangs een vijfjarige naamgenoot in het Pieter van den Hoogeband Zwemcentrum, het tweede huis van Kromowidjojo.

Lees ook ons interview met Ranomi Kromowidjojo

Zaterdag in de krant en als Plus-artikel op de site: ons uitgebreide interview met Kromowidjojo.

Kleine Ranomi

,,Ik was nog nooit iemand tegengekomen met dezelfde naam. Maar het was een heel schattig meisje. Een fan? Ze was vooral enorm verlegen en vond het heel spannend. Maar ze wist wel dat ze naar deze mevrouw vernoemd was. Ze werd vlak voor de Spelen van 2012 geboren. Toen was ik al redelijk vaak in het nieuws en de ouders zeiden dat ze het een mooie naam vonden”, aldus de trotse ‘Kromo’.

Uit cijfers van het Meertens Instituut blijkt dat er inmiddels meer dan zeventig kleine Ranomi’s in Nederland ronddrentelen. Bizar, vindt de naamgeefster zelf. ,,Voor zover ik weet waren er voor mij geen Ranomi’s. Het is sowieso al mooi als iemand naar je vernoemd wordt. Maar in mijn geval is het al helemaal duidelijk.”

Fotoshoot Ranomi Rromowidjojo

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.