Raymond Bolt schiet VEV’67 naar finale districtsbeker

Een luchtduel tussen met Rense Dijk van VEV’67 en Winsum-speler Hans Zwakenberg. Foto: Jan Kanning

VEV’67 plaatste zich voor de eerste maal in zijn bestaan voor de finale van de noordelijke districtsbeker. Pas na strafschoppen boog Winsum het hoofd.

Hij was weer eens de grote man, de kleine Raymond Bolt. Hij kwam van Be Quick 1887 terug om af te bouwen en weer lekker in ‘zijn’ Leek te spelen met mannen die hij goed kende.

Met VEV’67 beleefde de routinier al een prima seizoen, dat waarschijnlijk pas na de nacompetitie is afgelopen. Voor het mooiste toetje zorgde de aanvoerder zelf. Hij schoot de beslissende strafschop achter Winsum-keeper Wouter Meijer.

Dwarrelende voorzet

Op het kunstgras van sportpark Oostindië begon de Leekster tweedeklasser goed. Bolt schoot bijna uit een vrije trap raak en even later dwarrelde een voorzet van rechts net niet het doel van Winsum binnen.

Daarna trok de ploeg van trainer Bert Vos meer en meer de regie naar zich toe, al kwamen er pas kort voor rust echte kansen voor de eersteklasser.

De eerste de beste was direct ook raak. Centrale verdediger Heinze Andringa kopte prachtig een vrije trap van Thomas Kauw achter VEV-goalie Pim Wellinghoff.

Enig geluk

VEV’67 wist wat het te doen stond na de pauze. De Leeksters, in de competitie de laatste weken al geklommen naar de derde plaats, wilden maar wat graag de finale halen, die in het pinksterweekeinde wordt gespeeld.

VEV kreeg kansen en maakte na een kwartier gelijk, met enig geluk. Rense Dijk kopte, zag Meijer redden, maar scoorde alsnog uit de rebound: 1-1.

De 2-1 volgde snel en was de mooiste goal van de avond. Arjan Veenstra zocht op zo’n vijf meter buiten het strafschopgebied de opening en vond die na een kapbeweging. Zijn schot belandde achter Meijer: 2-1.

Daarmee leek de thuisploeg op rozen te zitten, maar dat was niet zo. Vooral niet doordat de Leeksters verzuimden afstand te nemen. ,,Als we die ballen nou gewoon maken, is het klaar’’, mopperde Bolt na afloop nog. ,,Nu lieten we ze in leven.’’

Lichte touché van Wouter Bloem

Vlak voor tijd kwam Winsum met geluk op gelijke hoogte. Invaller Kay Bootsma zette voor en Wellinghoff was kansloos op de lichte touché van Wouter Bloem: 2-2.

Winsum dacht het daarna direct af te maken, maar VEV’67 bleef met kunst- en vliegwerk op de been.

De strafschoppen brachten de beslissing. Bloem miste de laatste van Winsum door via Wellinghoff op de lat te poeieren, waarna Bolt het karwei klaarde. Tegenstander in de finale is Flevo Boys, dat met 2-1 won van Drachtster Boys.

menu