Reading haalt Jaap Stam als trainer

De Engelse voetbalclub Reading heeft de komst van Jaap Stam als nieuwe trainer bevestigd. In Britse media zong de naam van de oud-international al dagenlang rond, maar maandag kwam de club uit de tweede Engelse profdivisie met de officiële aanstelling. Stam tekent een contract voor twee jaar.

De voormalige topverdediger, die onder meer speelde bij PSV, Manchester United, AC Milan en Ajax, was de afgelopen twee seizoenen werkzaam bij Jong Ajax. Hij neemt Andries Ulderink en Said Bakkati, met wie hij al samenwerkte in Amsterdam, mee als assistenten naar Reading, dat vorig seizoen als zeventiende eindigde in de Championship.

,,Het wordt zeker niet eenvoudig, want de Championship is een sterke competitie. Ik wil echter zo hoog mogelijk spelen en dus proberen de Premier League te halen. Wat dat betreft heb ik als trainer dezelfde ambities die ik als speler had'', zei de 43-jarige Stam op de website van Reading.

Reputatie

Stam is de eerste buitenlandse trainer ooit bij Reading, bijgenaamd The Royals. Hij gaat per direct aan de slag. De 67-voudig international heeft een goede reputatie in Engeland, vooral door zijn succesvolle jaren bij Manchester United. De robuuste verdediger won in zijn periode bij de 'Mancunians' drie keer op rij de titel in de Premier League, één keer de FA Cup en in 1999 ook nog eens de Champions League én de wereldbeker voor clubs.

,,Stam was onze eerste keus, terwijl er zeer veel gegadigden waren voor zijn positie. Maar we zijn blij met iemand van zijn statuur, met zo veel ervaring als speler'', aldus directeur Nigel Howe.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.