Real Madrid mist Ronaldo in duel om Supercup

Real Madrid moet het op 9 augustus in de wedstrijd om de Europese Supercup tegen Sevilla stellen zonder Cristiano Ronaldo. De Portugese superster is herstellende van de knieblessure die hij begin deze maand opliep tijdens de EK-finale tegen Frankrijk. Ronaldo moest in Parijs al vroeg van het veld en zag vanaf de kant hoe invaller Éder in de verlenging zijn land de Europese titel bezorgde (1-0).

,,Het is uitgesloten dat ik meedoe in de wedstrijd om de Europese Supercup, ik sluit namelijk pas een dag later aan bij de training'', zei Ronaldo zaterdag in zijn geboorteplaats Funchal, waar hij een replica van de gewonnen Champions Leaguebeker kwam afleveren in zijn museum.

Binnenkort wil hij ook een kopie van de EK-trofee in zijn museum zetten. ,,Wat betreft gewonnen prijzen was dit mijn beste jaar ooit. Zowel met mijn club als mijn land heb ik de belangrijkste beker gewonnen.''

Verlenging

Zodra Ronaldo terugkeert in Madrid, gaat hij om de tafel zitten met voorzitter Florentino Pérez. De 31-jarige Portugees, die sinds 2009 het wit van Real draagt, staat open voor verlenging van zijn contract dat nu nog tot medio 2018 loopt. ,,Ik heb de voorzitter daar telefonisch al over gesproken. Als ik terug ben in Madrid, gaan we verder praten. Zowel ik als de clubleiding staat daar voor open.''

Trainer Zinedine Zidane zit momenteel met de selectie van Real Madrid in Noord-Amerika, waar de winnaar van de Champions League oefent tegen Paris Saint-Germain, Chelsea en Bayern München. Op 9 augustus is Sevilla, de winnaar van de Europa League, in Trondheim de tegenstander in de wedstrijd om de Europese Supercup.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.