Real Sociedad wint Baskische derby dankzij vroeg doelpunt

Real Sociedad wint Baskische derby dankzij vroeg doelpunt ANP

Real Sociedad heeft in de Spaanse voetbalcompetitie de Baskische derby tegen Athletic gewonnen. In het lege stadion San Mamés in Bilbao werd het 0-1, door een vroeg doelpunt van Portu. De middenvelder rondde een fraaie aanval van de bezoekende ploeg af.

Real Sociedad was na rust een paar keer dicht bij de tweede treffer. Zo raakte Alexander Isak, de Zweed die in het verleden bij Willem II speelde, met een vrije trap de lat.

Bij Athletic speelde Raúl Garcia als invaller zijn vijfhonderdste wedstrijd in La Liga. De 34-jarige middenvelder kwam 20 minuten voor tijd in het veld, maar hij kon de nederlaag van zijn ploeg niet voorkomen.

Voor Real Sociedad, dat eerder dit seizoen nog een tijdje bovenaan stond, betekende het de eerste overwinning in de Spaanse competitie sinds 22 november bij Cádiz (0-1). De ploeg van trainer Imanol Alguacil verloor de afgelopen weken van FC Barcelona, Levante en Atlético Madrid. Real Sociedad gaat 2021 in met 6 punten achterstand op koploper Atlético, dat drie wedstrijden minder speelde.

Athletic en Real Sociedad zouden elkaar afgelopen seizoen treffen in de Spaanse bekerfinale, maar die werd vanwege de coronapandemie uitgesteld. Het is de bedoeling dat de Baskische clubs op 4 april 2021 alsnog om de Copa del Rey gaan strijden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport