Recordomzet voor Manchester United

Waar op het veld de prestaties van de Engelse voetbalclub Manchester United nogal wisselvallig zijn, geldt dit zeker niet voor de financiële gang van zaken. De beursgenoteerde club zette over het derde kwartaal van zijn boekjaar, dat liep tot 1 april, een recordomzet in de boeken.

De opbrengsten van de club van trainer Louis van Gaal gingen met circa een derde vooruit tot 123,4 miljoen pond (156,8 miljoen euro) in vergelijking met een jaar eerder. Manchester United zag de commerciële omzet, waaronder sponsorinkomsten en verkoop van merchandise, met 38 procent stijgen tot 65,8 miljoen pond. Onder meer de sponsordeal met Adidas legt de club geen windeieren. Daarnaast sloot het nog een aantal lucratieve sponsorovereenkomsten.

Verder wist de club meer inkomsten te genereren uit de verkoop van uitzendrechten. Hier steeg de omzet met 38 procent tot 27,8 miljoen pond. Ook de recettes namen toe, vooral doordat de club nog actief was in de Europa League.

Volgens directeur Ed Woodward tonen de resultaten aan dat de Premier League met recht de meest populaire competitie is in de meest populaire sport. Terugkijkend op het seizoen prees hij de doorbraak van enkele jonge spelers uit de eigen jeugd. Onder de vleugels van Van Gaal wisten onder anderen revelatie Marcus Rashford en de Nederlandse tiener Timothy Fosu-Mensah een plaats in de hoofdmacht te veroveren.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.