Red Bull: besluit over motor na GP Canada

Red Bull neemt vermoedelijk na de Grote Prijs van Canada een besluit over de motorleverancier. De keuze is: blijven bij Renault of overstappen naar Honda. ,,Eind juni, begin juli zou de beslissing moeten vallen. De autosportfederatie FIA begrijpt onze situatie en heeft vooralsnog geen deadline gesteld'', zei teambaas Christian Horner.

Zowel Renault als Honda is van plan de motor met 'upgrades' te verbeteren voor de eerstkomende race in de Formule 1, op 10 juni in Montréal. ,,We zien met grote belangstelling uit naar de prestaties van beide motoren in Montréal'', aldus Horner.

Red Bull neemt al jarenlang de krachtbron af van Renault, maar sinds de veelvuldige problemen met de Franse motor in 2017 overweegt de renstal van Max Verstappen over te stappen naar Honda. De Japanners beëindigden vorig jaar de weinig vruchtbare samenwerking met McLaren, maar hun motor toont dit jaar veel potentie bij Toro Rosso, het opleidingsteam van Red Bull.

De FIA verwacht wel snel een besluit van Red Bull en ook Renault heeft al te kennen gegeven dat het snel duidelijkheid wil.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.