René Hake kijkt uit naar weerzien met FC Emmen dinsdagavond: 'Maar ik kom nu maar voor één ding'

FC Utrecht-trainer René Hake coacht. Rechts Ajax-coach Erik ten Hag Foto: Olaf Kraak

René Hake groeide op in Coevorden en woont nog altijd in Erica onder de rook van Emmen, daar waar hij morgen op zoek gaat naar zijn eerste overwinning als hoofdtrainer van FC Utrecht.

René Hake is sinds medio november aangesteld als oefenmeester bij FC Utrecht, nadat diens voorganger John van den Brom ervoor koos zijn heil in het Belgische Genk te gaan beproeven. Van een leien dakje gaat het echter nog niet onder leiding van de Drent, want sinds zijn aantreden heeft FC Utrecht nog niet gewonnen.

In de boeken?

Hake had de pech dat hij de top-3 al trof in zijn eerste zes duels als trainer en in de beker een uitwedstrijd tegen Ajax moest spelen. Maar vooral de remises tegen ADO Den Haag, PEC Zwolle en Fortuna Sittard (allemaal 1-1) vielen tegen. Als het zo doorgaat, wordt Hake de eerste trainer in de historie van FC Utrecht die in zijn eerste zeven duels niet weet te winnen.

Om dat te voorkomen moet dinsdagavond gewonnen worden van FC Emmen, de ploeg waar hij jarenlang jeugdtrainer was en twee jaar hoofdtrainer. „Altijd leuk om weer in Emmen te zijn”, zegt Hake een dag voor de wedstrijd op de clubwebsite van FC Utrecht . „Alle ruimtes in het stadion ken ik op mijn duimpje. Maar ik kom nu maar voor één ding en dat is drie punten meenemen naar Utrecht.”

Moeilijke fase

Hoewel FC Emmen laatste staat, is Hake waakzaam. „Er is daar een aantal spelers dat het verschil kan maken. Dat het er nog niet uitkomt, is ook duidelijk. Maar Anco Jansen kan een belangrijke rol spelen, hoewel hij de laatste tijd vaak vanaf de bank binnen de lijnen komt. Ook Michael de Leeuw speelt in hun groep een belangrijke rol. Dat zijn spelers die uit het niets een wedstrijd kunnen beslissen.”

Hoe hij zijn oude club punten denkt af te snoepen? „Ook wij zitten in een moeilijke fase. Morgen gaat het om onze eigen uitvoering. Dat begint bij het hebben van een goede veldbezetting. Aan de bal moeten we ervoor zorgen dat we nauwkeurig zijn, zeker met de ondergrond die daar anders is. Uiteindelijk gaat het om rendement halen, zowel aanvallend als verdedigend.”

Benieuwd naar FC Emmen? Beluister hieronder dan onze podcast Radio Meerdijk, over het wel en weer rondom FC Emmen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
FC Emmen