Renate Beuving opnieuw de sterkste in de Drentse Derby

Renate Beuving won voor de tweede maal de Drentse Derby, het afsluitende hoofdnummer van het drie dagen durende paardensportevenement Hippisch Holtrijk.

Beuving was met Fellow uiteindelijk de enige in het dertig deelnemers tellende veld die het bijna 1200 meter lange parcours foutloos wist af te leggen. Als tweede eindigde Wendy Ligtenberg met de 20-jarige Radorette, terwijl Xanne Sluyter met Guusje derde werd.

Voor de noordelijke springruiters is de Drentse Derby de zwaarste wedstrijd van het seizoen. Met een lengte van 1150 meter en 22 hindernissen met 26 sprongen doet deze wedstrijd niet alleen een aanslag op de conditie van paard en ruiter, maar ook op het concentratievermogen. Dat bleek, want de meeste fouten werden in het tweede gedeelte van het parcours, na de Ierse wal, gemaakt.

De enige combinatie die foutloos reed

,,Je moet iedere meter volledig gecontroleerd rijden, want er zitten een paar hindernissen in het parcours die onze paarden alleen in deze wedstrijd moeten overwinnen’’, vertelde Renate Beuving (28) uit Odoorn. Beuving was de enige combinatie die het gehele parcours zonder fouten overwon.

,,Mijn paard Fellow is acht jaar, zeer werkwillig en het heeft enorm veel vermogen. Ik heb hem als vierjarige gekocht en zelf opgeleid. In het begin sprong hij op zijn eigen manier, maar naarmate de hindernissen hoger werden begon hij steeds beter te springen’’, vertelde een blije Beuving.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.