Ribéry langer bij Bayern

Franck Ribéry heeft zondag zijn contract verlengd bij de Duitse recordkampioen Bayern München. De 33-jarige Fransman tekende bij tot en met de zomer van 2018, meldde de club op zijn website.

,,Hij een sleutelspeler en een publiekslieveling, dus we zijn zeer blij dat hij langer bij ons blijft'', zei voorzitter Karl Heinz Rummenigge over de aanvaller, die in 2007 zijn eerste contract tekende.

Sindsdien speelde Ribéry 333 wedstrijden, waarin hij 108 keer scoorde en 164 keer de beslissende voorzet gaf. Zoals in de finale van de Champions League in 2013 tegen Borussia Dortmund, toen de Fransman Arjen Robben in staat stelde de winnende goal te maken.

Grootste successen

,,Zes Duitse titels, vijf bekerzeges, de Champions League, de wereldbeker voor clubs en de Europese Supercup; de grootste successen van Bayern in de afgelopen jaren zijn nauw verbonden aan Franck Ribéry'', vervolgde Rummenigge.

De aanvaller reageerde op zijn beurt verheugd op zijn nieuwe verbintenis met de club uit München. ,,Deze geweldige club en stad zijn mijn thuis geworden, zowel sportief als privé. Ik kijk uit naar nieuwe successen'', aldus Ribéry, die dit seizoen nog maar weinig speelde als gevolg van een dijbeenblessure.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.