Ricciardo geeft strijd met Verstappen niet op

Red Bulls Daniel Ricciardo (27) is vastbesloten niet langer de onderliggende partij te zijn in de strijd met teamgenoot Max Verstappen.

Sinds de overstap van de Limburger van Toro Rosso naar Red Bull is Max Verstappen de Australiër in vier van de zes races de baas geweest. Met een Grand Prix-zege in Barcelona en twee tweede plaatsen op de Red Bull Ring en op Silverstone eist de achttienjarige coureur veel aandacht op. Op Silverstone was Verstappen in de kwalificatie voor het eerst sneller dan Ricciardo.

,,Ik ben me ervan bewust dat hij het goed heeft gedaan, dat hij een Grand Prix gewonnen heeft en op het podium heeft gestaan'', zei Ricciardo aan de vooravond van de Grand Prix van Hongarije. Toch gelooft hij niet dat het aan hem ligt en dat pech ook een rol heeft gespeeld. In Monaco verspeelde hij de winst door gepruts bij een bandenwissel. Op Silverstone verloor hij eveneens tijd door een bandenwissel, kort voor een situatie met een virtual safety car.

,,Maar als de boel weer gaat draaien, komt het allemaal in orde'', aldus Ricciardo. Hij had bij Red Bull de overhand in de strijd met viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel, voordat de Duitser naar Ferrari vertrok.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.