Rick Ottema eindwinnaar Topcompetitie na klimtijdrit in Limburg

Wielrenner Rick Ottema heeft woensdagavond na de klimtijdrit op de Camerig, nabij Vaals, de eindoverwinning in de wacht gesleept van de KNWU Topcompetitie.

De 26-jarige oud-Muntendammer (nu wonend in Leeuwarden), werd in de klimtijdrit vijfde en pakte daarmee net genoeg punten om al na zeven van de acht wedstrijden in de Topcompetitie 2018 de eindoverwinning binnen te slepen.

De renner van het Alecto Cycling Team heeft 104 punten voorsprong op zowel Hartthijs de Vries (Kollum) van de NWVG en Jaap Kooijman (Maastricht). In de Eurode Omloop op 9 september zijn voor de winnaar nog honderd punten te behalen.

Dolblij

De winst in de klimtijdrit ging naar Jasper de Laat uit Moergestel, die ook vorig jaar al de snelste was. Hij was maar liefst 34 seconden sneller dan Thijs de Lange (Utrecht) en Hartthijs de Vries, leider jongeren- en clubklassement, werd derde op 41 seconden achterstand.

Ottema moest elf seconden toegeven op De Vries, maar dat deerde hem niet. De dolblije Groninger liet de champagne rijkelijk spuiten op het podium, maar vergat ook niet er even flink wat slokken van te nemen.

Meer overwinningen

De voorgaande jaren kreeg de winnaar van de KNWU Topcompetitie een profcontract aangeboden bij Team Roompot-Nederlandse Loterij, maar dat is dit jaar niet meer het geval. Wel rijdt Ottema dit jaar een zeer sterk en constant seizoen met onder andere overwinningen in de klassiekers Ronde van Groningen en Ronde van Limburg.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.