Rienk Mast letterlijk en figuurlijk grote man bij Donar tegen Weert (+samenvatting en interviews)

De 2.05 meter lange Rienk Mast was zaterdagavond letterlijk en figuurlijk de grote man aan de zijde van Donar.

Aan de hand van de 17-jarige powerforward rolden de Groningse basketballers, zonder zich bovenmatig te hoeven inspannen, de jonge opleidingsploeg van Weert met 101-67 op. Donar liep in Martiniplaza al in het eerste kwart uit naar een 24-8 voorsprong.

De Limburgers beten zich daarna toch vast in het duel, waardoor het verschil lange tijd rond de 20 punten bleef hangen. In de tweede helft liet Mast zich gelden. De getalenteerde international gooide de ene na de andere driepunter door de ring, waardoor het verschil toch nog opliep tot meer dan 30 punten.

Topscorer

Mast werd ook topscorer aan de kant van de thuisclub met 30 punten, gevolgd door zijn collega-international Shane Hammink met 16 punten.

Voor de Groningers was het alweer een tijdje geleden dat het zo soepel ging in de eigen competitie. Het was een goede opmaat voor de dubbele bekerconfrontatie van komende week tegen Den Bosch. Maandag neemt Donar het eerst in eigen huis op tegen de Brabantse aartsvijand, donderdag is de return in De Maaspoort.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.