Rio draagt olympische vlag over aan Tokio

Rio de Janeiro heeft zondagavond de olympische vlag overgedragen aan Tokio. In de Japanse hoofdstad worden over vier jaar de volgende Olympische Spelen gehouden. Tijdens de sluitingsceremonie van de eerste Spelen op Zuid-Amerikaanse bodem gaf burgemeester Eduardo Paes van Rio de vlag met de vijf ringen aan IOC-voorzitter Thomas Bach, die het witte doek overdroeg aan gouverneur Yuriko Koike van Tokio.

De hoofdstad van Japan kreeg de organisatie van de Olympische Spelen drie jaar geleden toegewezen. Het mondiale sportevenement werd in 1964 ook al in Tokio gehouden. Na de overdracht van de olympische vlag presenteerde Tokio zich met een korte show aan de wereld. De Japanse premier Shinzo Abe legde, vermomd als het bekende computerspelfiguur Mario Bros, via een denkbeeldige pijplijn een verbinding van de ene naar de andere kant van de wereld tussen Rio en Tokio.

'Arigato', klonk het vanuit de andere kant van de wereld: bedankt voor de Spelen in Rio en bedankt voor de toewijzing van het evenement van 2020, aldus de Japanners.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.