Robben bij eerste training Ancelotti

Arjen Robben heeft maandag voor het eerst met Carlo Ancelotti op het veld gestaan bij Bayern München. De nieuwe Italiaanse hoofdtrainer van de Duitse kampioen stapte na zijn presentatie in het stadion 's middags het trainingsveld op met een kleine groep. Robben, die de laatste maanden van afgelopen seizoen geblesseerd aan de kant stond, deed voluit mee op het complex van Bayern München aan de Säbener Strasse.

De aanvoerder van het Nederlands elftal was afgelopen week al dagelijks te vinden op het trainingsveld. Samen met verdediger Holger Badstuber, die ook op de weg terug is na lang blessureleed, werkte hij toe naar de start van de voorbereiding. Robben en Badstuber kregen maandag gezelschap van onder anderen Philipp Lahm, Franck Ribéry en de Spanjaarden Xabi Alonso en Javi Martinez. Alle EK-gangers sluiten pas in een later stadium aan.

Ancelotti pakt in Beieren zijn trainerscarrière weer op, nadat hij een jaar eerder was vertrokken bij Real Madrid. De Italiaan volgt Pep Guardiola op, die naar Manchester City is vertrokken. Ancelotti liet tijdens zijn presentatie blijken al een aardig woordje Duits te spreken, al ging hij al snel verder op Engels en Italiaans. ,,Ik hoop dat mijn Duits de komende maanden beter wordt.''

De 57-jarige succescoach heeft daar wel even de tijd voor, want hij verbond zich voor drie jaar aan 'Der Rekordmeister'. Ancelotti wil voortborduren op het werk van Guardiola, onder wiens leiding Bayern drie keer landskampioen werd. ,,Ik ga hier zeker geen revolutie ontketenen.'' Ancelotti verwelkomt binnenkort twee aanwinsten, verdediger Mats Hummels en middenvelder Renato Sanches.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.