Robben en Mollema geven Swim Challenge extra glans

Met Arjen Robben als ambassadeur en Bauke Mollema als starter heeft de Groningen Swim Challenge twee topsporters in huis gehaald die het evenement van extra glans voorzien.

Monsterzwemtocht

Bij de monsterzwemtocht, die zaterdag toe is aan zijn derde editie, zwemmen negentien groepen van vijf personen van de haven van Zoutkamp dwars door het Reitdiep via Roodehaan, Aduarderzijl, Garnwerd en Dorkwerd naar de Oosterhaven in de stad Groningen. De afstand die zij moeten afleggen bedraagt 33,5 kilometer en de teamleden liggen afwisselend in het water.

,,Ik denk dat wij met onze groep om de beurt een kwartier zwemmen’’, zegt Hans Robben. De vader van Arjen is een van de leden van het team van het Noorderpoort college, dat dit jaar voor het eerst heeft ingeschreven. ,,Wij starten om half zes in de morgen, ik verwacht dat we een uur of elf onderweg zijn.’’

Kankeronderzoek

De Groningen Swim Challenge voor het goede doel ondersteunt het kankeronderzoek van het UMCG. In het eerste jaar werd 25.000 euro binnengezwommen voor het UMCG Kanker Researchfonds, vorig jaar 50.000 euro.

Om mee te mogen doen moet een team aan inschrijfkosten minimaal 2250 euro op tafel leggen. ,,Het is een mooie uitdaging’’, vindt Hans Robben, die laat weten veelvuldig in het zwembad te hebben gelegen om de Groningen Swim Challenge tot een goed einde te kunnen brengen. ,,En op vakantie in Spanje heb ik in de zee gezwommen.’’

Lang lint

Eenmaal in de stad klauteren de deelnemers in de Westerhaven het water uit. Daarna sluit de City Swim – vijftig zwemmers die honderd euro aan inschrijfgeld moeten betalen – aan bij de teams en gaat iedereen op commando van Bauke Mollema gezamenlijk te water om de laatste anderhalve kilometer in één lang lint langs het Groninger Museum naar de Oosterhaven af te leggen. Het vertrek is om 19.00 uur, de verwachte aankomst in de Oosterhaven om 20.00 uur.

,,Wij proberen het evenement elk jaar verder uit te bouwen’’, zegt bestuurslid Boike Teunissen. ,,Wij willen er de 4 Mijl in het water van proberen te maken. Niet in de zin dat we 20.000 mensen in het water willen hebben, maar we willen graag een gevestigde naam worden.’’

Als Arjen Robben toestemming krijgt van Bayern München om naar Groningen te reizen, staat de ambassadeur van de Swim Challenge zaterdag ook bij de finish.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.