Roda verslaat Heerenveen in de beker

Roda JC kan zich opmaken voor de kwartfinale van de KNVB-beker. De ploeg uit Kerkrade versloeg in eigen huis sc Heerenveen, vooral dankzij een uitermate zwakke eerste helft van de Friezen: 3-1.

Roda had het bekerduel in de eerste helft eigenlijk al kunnen beslissen. De ploeg kreeg kans op kans en verzilverde er 'slechts’ twee. Tomi Juric opende de score door doelman Erwin Mulder te omspelen en vervolgens gemakkelijk raak te schieten. Niet veel later scoorde hij weer, ditmaal vanaf 11 meter.

Voordat de strafschop genomen mocht worden, kreeg Heerenveen-verdediger Joey van den Berg rood voor overtreding op Belg Tom van Hyfte in het strafschopgebied. Dat maakte de situatie voor de Friezen nog uitzichtlozer dan dat hij op basis van het spelbeeld al was. Heerenveen mocht blij zijn dat het 2-0 was bij rust.

Eigen doelpunt

Na de pauze bleek de bedroevend slechte eerste helft van Heerenveen echter snel vergeten. De ploeg van trainer Foppe de Haan oogde gretig, viel aan en kreeg zeker na een eigen doelpunt van Ard van Peppen vertrouwen in een ommekeer. Kort na de aansluitingstreffer trof Stefano Marzo bijvoorbeeld de paal en moest doelman Benjamin van Leer een vrije trap van Caner Cavlan wegwerken.

De aanvallende intenties van Heerenveen boden Roda echter de ruimte voor counters. Invaller Maecky Ngombo stelde kort voor tijd uit een tegenstoot de zege veilig voor de ploeg uit Kerkrade.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.