Roeiduo Head/Paulis lonkt naar Rio 2016

De roeisters Ilse Paulis en Maaike Head hebben zondag bij de EK in Brandenburg hun olympische missie een flinke impuls gegeven. Het duo pakte op glorieuze wijze goud in de finale van de lichte dubbeltwee. ,,Ze hebben hier de sterren van de hemel geroeid. Ilse en Maaike verdienen dit succes als geen ander, ze hebben karakter getoond'', liet technisch directeur Hessel Evertse opgetogen weten.

Head werd eind maart door een valpartij met haar fiets ver teruggeworpen in haar voorbereiding op dit olympische jaar. ,,Ondanks een gebroken rib heeft Maaike in Nederland zo veel mogelijk doorgetraind'', lichtte Evertse toe. ,,Ilse is ook gewoon hard doorgegaan. Ze hebben hier bij het EK loon naar werken gekregen. Het was ook technisch gezien een heel sterk toernooi van hen.''

Paulis en Head moeten over twee weken bij het olympisch kwalificatietoernooi in Luzern het ticket naar Rio 2016 afdwingen. Hetzelfde geldt voor de vrouwen acht (tweede bij de EK) en vrouwen dubbeltwee (zesde, Lisa Scheenaard/Marloes Oldenburg). ,,Deze teams gaan nog op trainingskamp naar Italië. In Luzern moet het gebeuren'', beseft Evertse, die al vijf olympische startbewijzen definitief op zak heeft.

Muda

Tycho en Vincent Muda (zesde in de lichte dubbeltwee) kunnen een olympisch ticket vergeten. ,,Zij hebben nu drie kwalificatiekansen gemist. Daarmee is het voor hen nu helaas klaar'', liet Evertse weten.

Lisa Wörner (brons in de lichte skiff) en Mitchel Steenman/Roel Braas (brons in de twee-zonder) eindigden in Brandenburg eveneens op het EK-podium. De Holland Acht (zesde) had in de finale te veel last van golfslag in hun baan.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.