Roeitweeling Muda via herkansing verder

De roeibroers Vincent en Tycho Muda hebben zich vrijdag bij de wereldbekerwedstrijd in Varese via de herkansing geplaatst voor de halve finale in de lichte dubbeltwee. Ze werden derde in hun herkansingsrace en dat was precies voldoende. Berend Mortier en Ivo de Graaf gingen in de herkansing niet meer van start.

Roeiers Sjoerd de Groot en Ruben Knab redden het niet in de twee zonder. In de heats waren ze als zesde en laatste geëindigd, in de herkansing deden ze het iets beter: vijfde. Daardoor komen ze uit in de C-finale. Roel Braas en Mitch Steenman wonnen hun heat en plaatsten zich direct voor de halve finale.

Ook skiffeuse Karien Robbers kon geen potten breken op het Italiaanse water. Zij werd vierde in haar heat en derde in de herkansing. Ook zij stroomt door naar de C-finale.

Aletta Jorritsma en Heleen Broers overleefden de herkansing in de twee zonder. Ilse Paulis en Heleen Boers deden dat in de lichte dubbeltwee.

Via de heats plaatsten behalve Braas/Steenman nog drie Nederlandse boten zich voor de halve finale, drie andere boten staan in de finale.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.