De handballers van JD Techniek Hurry-Up zijn de herstart van de HandbalNL League zondag met een nederlaag tegen Volendam slecht begonnen.

De Zwartemeerders liepen een groot deel van het duel achter de feiten aan en verloren met 28-24 van Volendam. Dat team bleek de lange door de coronapandemie veroorzaakte ‘winterslaap’ beter verteerd te hebben. In de eerste helft was Hurry-Up lang gelijkwaardig aan de thuisploeg. Al was het een veeg teken dat de Drenten in de dekking vaak een overtreding nodig hadden om zich de Volendamse aanvallers van het lijf te houden. Dat zorgde voor een fiks aantal strafworpen voor het Noord-Hollandse team, waarvan er vijf door de Frans-Nederlandse Florent Bourget onberispelijk werden verzilverd.

Beter draaiend Volendam

Zo’n vijf minuten voor rust begon een beter draaiend Volendam onder aanvoering van de uitstekende spelende Erik Blaauw, die goed was voor acht doelpunten, van Hurry-Up weg te lopen. Het stevig spelende team uit Zwartemeer had de nodige moeite om de snel roterende Volendamse aanval van het eigen doel weg te houden. Dat gebeurde matig, zodat Hurry-Up zich bij rust met een achterstand van 15-12 zag geconfronteerd.

Waar Volendam frisser oogde bij het herbegin van de play-offs om de Nederlandse titel, draaide Hurry-Up gedurende de wedstrijd steeds moeizamer. Er werd te vaak te slordig gespeeld door de Drenten, die daardoor het nodige balverlies leden. Daarnaast liet de ploeg van coach Joop Fiege een flinke aantal grote kansen onbenut. Natuurlijk hadden de Volendammers in international Dennis Schellekens een uitstekende keeper tussen de paal staan, maar ook hij had bij een betere kansenbenutting door Hurry-Up vaker kansloos moeten zijn.

Roerige periode

Zo misten de Portugees Ulisses Ribero, René Jaspers en Sjoerd Boonstra oog in oog met de keeper. En ook de jonge rechterhoekspeler Harm Meijer, die in het begin nog twee keer scoorde, wist Schellekens later niet meer te passeren. Daarmee lieten de Drenten na om ieder geval in het voetspoor te blijven van Volendam, dat door het vertrek van coach Hans Dijk en diens vervanging door Mark Ortega een roerige periode doormaakte. Volendam, dat geconcentreerd bleef spelen, liep in de tweede helft nu alleen maar verder uit.

Verdiende winnaar

De thuisploeg kwam met 20-15, 23-17 en 25-18 voor. In de slotfase zette Hurry-Up nog even aan en wist nog wat dichterbij te kruipen. Maar de tijd was te kort voor de bezoekers om er nog een resultaat uit te kunnen slepen. Volendam werd in de verder lege hal de verdiende winnaar. Bij Hurry-Up werd aanvoerder Ronald Suelmann met zes doelpunten topscorer. Hij werd gedurende het duel steeds beter verdedigd en kreeg minder ruimte om verwoestend uit te halen. De herstart van de HandbalNL League, waaraan verder Lions, Bevo, Aalsmeer en buiten mededinging Quintus meedoen, ligt nu een paar wegen stil vanwege interlands van het Nederlands mannenteam.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport