Romano Hummel breekt bovenbeen op grasbaan in Frankrijk

Voor Romano Hummel kon de finale van het EK Grasbaan niet slechter beginnen. De coureur uit Hoogkerk brak tijdens een crash zijn bovenbeen in de eerste race.

Op voorhand was Romano Hummel één van de kanshebbers op de Europese grasbaantitel die zaterdagavond in het Franse Tayak werd vergeven. Maar in plaats van op het podium belandde Hummel in het ziekenhuis.

Operatie

Een crash in zijn eerste heat leverde een breuk in het linker bovenbeen op. Vandaag wordt Hummel geopereerd en wordt er een titaniumpin in het been geplaatst. Hummel is daarmee naar schatting drie maanden uit de roulatie en dat betekent een vrijwel zeker eind aan het seizoen van de Hoogkerker.

Lars Zandvliet (Mussel) was ook bij de valpartij betrokken. Hij kon te voet terug keren naar het rennerskwartier, maar voor hem zat het EK er ook op.

Titel voor Fransman


De Europese titel ging naar thuisrijder Dmitri Bergé, voor de Tsjech Josef Franc en de Brit Zach Wajknecht. De beste Nederlandse prestatie werd geleverd door Henry van der Steen. De Fries miste nipt de A-finale en eindigde als zevende. EK-debutant Mark Beishuizen uit Stadskanaal werd zestiende.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.