Ronald Kruijer wint Ronde van De Westereen en blijft Rick Ottema voor

Ronald Kruijer sprint naar de winst voor Rick Ottema. (Foto: Rudie Ottens)

Ronald Kruijer heeft zaterdagavond de wielerronde van De Westereen gewonnen. De Groninger van WV de Kannibaal, sinds enige maanden woonachtig in Donkerbroek, was na bijna 88 kilometer de sterkste van een kopgroep van negen renners.

De kopgroep had nog voor half koers het peloton al gedubbeld. Nadat oud-winnaar Coen Rijpma (Wolvega) het solo probeerde met nog ruim drie ronden te gaan, was het Kars Jansman (Hellendoorn) die in de slotronde weg sprong.

,,Jansman demarreerde met de wind vol op kop, ik sprong achter hem aan en kon mooi in zijn wiel blijven zitten tegen de wind in. Op het asfalt ging ik over hem heen en als eerste ging ik vol door de laatste bocht (rechts en gelijk links, red.). Ik kwam er met een mooie voorsprong uit en dan weet ik dat er niet veel zijn die er nog overheen kunnen komen,'' aldus een dolblije winnaar Kruijer na afloop.

Rick Ottema (Leeuwarden) sprintte naar een tevreden tweede plek, ondanks dat de oud-Muntendammer zich niet heel goed voelde tijdens de koers. Derde werd Mark Prinsen (Heerenveen), die zijn provinciegenoot Stef Krul (Tjalleberd) nipt voor bleef. Pim Cazemier uit Den Horn werd zevende.

menu