Ronald Zoodsma lijkt sterk te staan in rechtszaak tegen volleybalclub Lycurgus

De financiële problemen voor het volleybalteam Abiant Lycurgus lijken zich op te stapelen. Het ziet er naar uit dat er 26.400 euro aan achterstallig salaris moet worden uitbetaald aan oud-coach Ronald Zoodsma.

Oud-topvolleyballer Ronald Zoodsma en Abiant Lycurgus stonden vrijdagmiddag in de rechtbank van Groningen in het salarisconflict niet voor het eerst tegenover elkaar. Deze keer had de Stichting Topvolleybal, waaronder het team valt, een aantal oud-bestuursleden opgetrommeld. Die hadden de stelling van de club moeten onderbouwen dat men de oud-coach geen cent schuldig is, maar deden het tegenovergestelde.

Kritisch

Daarnaast toonde kantonrechter Froukje de Jong zich behoorlijk kritisch in haar vragen aan advocaat Peter van der Maas, die met penningmeester Wim Wolfs Lycurgus op de zitting vertegenwoordigde. De boomlange Fries Zoodsma en zijn advocaat Enno van Dalen werden heel wat vriendelijker bejegend.

Op de gang

De Jong zei na een korte schorsing over vier weken uitspraak te doen in het geschil, waarin Zoodsma de uitbetaling van 26.400 euro eist. Op de vraag of beide partijen belangstelling hadden om de zaak ‘op de gang’ in de minne te schikken, kwam met name van Lycurgus een ontkennend antwoord. De financiële problemen bij de regerend landskampioen zijn met een tekort van 150.000 euro dermate groot, dat daar geen geld voor is.

Volgens Zoodsma, die jarenlang in Groningen bij Lycurgus als coach actief was en de club naar de top leidde, heeft hij nog twee jaar aan achterstallig salaris tegoed. In 2011 ontstonden problemen nadat de Fries van zijn toenmalige vrouw was gescheiden. De deurwaarder legde namens zijn ex-vrouw en de belastingdienst beslag op zijn loon.

Achterstallig salaris

,,Ik heb toen aan de bestuursleden gevraagd om mijn salaris voorlopig niet uit te betalen en vast te houden en op een later tijdstip alsnog uit te keren. Men ging er mee akkoord om mijn loon tijdelijk vast te houden’’, zei Zoodsma. Maar toen hij na twee jaar de zaken met zijn ex-vrouw en de belastingdienst financieel had geregeld en zijn achterstallig salaris wilde zien, kreeg de inwoner van Sneek nul op rekest.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.