Ronaldo leidt Real Madrid langs Atlético

Real Madrid heeft zaterdagavond optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van Barcelona eerder op de dag. In de stadsderby bij Atlético Madrid eiste Cristiano Ronaldo met drie treffers de hoofdrol voor zich op: 0-3.

Ronaldo dacht na een kwartier al de score te openen, maar zijn kopbal werd ternauwernood voor de lijn gestopt door doelman Jan Oblak. Vlak daarna was het wel raak. Ronaldo mocht vanaf 30 meter aanleggen voor een vrije trap en schoot de bal, via Stefan Savic in het muurtje, achter Oblak. In de tweede helft verdubbelde de Portugees vanaf de strafschopstip de voorsprong. Ronaldo had de penalty zelf versierd door over het uitgestoken been van Savic te duiken. Ronaldo's derde doelpunt, zijn achttiende in alle Madrileense derby's, was een intikker en kwam tot stand dankzij een uitgekiende voorzet van Gareth Bale.

Het nog ongeslagen Real vergrootte de voorsprong op nummer twee Barcelona, dat zonder Luis Suárez en Lionel Messi thuis tegen Málaga niet verder kwam dan 0-0, naar vier punten. Voor Atlético betekende het de eerste nederlaag van dit seizoen in Estadio Vicente Calderón, waar woensdag PSV op bezoek komt voor de Champions League.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.