Ronde van Drenthe wil verhuizen naar oktober: 'In maart zien we het nog niet zitten'

Femmy van Issum. Foto: Archief DVHN

De Ronde van Drenthe heeft bij wielerbond UCI een verzoek ingediend om te mogen verhuizen, van maart naar oktober. Een wedstrijd in het voorjaar komt volgens de organisatie vanwege het coronavirus te vroeg.

De Ronde van Drenthe bestaat uit een wedstrijd in de WorldTour voor vrouwen, de profronde voor mannen en de Drentse 8 van Westerveld. Normaal gesproken worden die in het voorjaar verreden.

,,In maart zien we het nog niet zitten. In overleg met onder meer de Veiligheidsregio Drenthe en burgemeester Loohuis van Hoogeveen hebben we een verzoek ingediend voor het laatste weekend van oktober’’, zegt organisator Femmy van Issum.

WorldTour-onwaardig

De UCI laat deze maand weten of het verzoek wordt gehonoreerd. Voor Van Issum is een wedstrijd zonder publiek geen optie. ,,We hebben er onder andere met de Provincie Drenthe wel serieus naar gekeken, maar een koers die alleen maar bestaat uit dertig keer de VAM-berg over fietsen is niet WorldTour-waardig. Ik hoop echt dat we weer een normale wedstrijd voor veel publiek kunnen organiseren.’’

De Ronde van Drenthe werd vorig jaar een dag voor de wedstrijd afgelast vanwege het oprukkende coronavirus. Het was destijds het eerste grote evenement dat niet doorging.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport