Rooney heeft geen vrees voor strafschoppen

Aanvaller Wayne Rooney van Engeland keek donderdag in Chantilly gretig uit naar de knock-outfase bij het EK voetbal in Frankrijk. Vrees voor een mogelijk nieuw trauma op het gebied van strafschoppen heeft de dertigjarige aanvoerder naar eigen zeggen niet.

De Britse balans ziet er in dat opzicht echter weinig bemoedigend uit: de Engelse ploeg werd op de grote titeltoernooien zes keer uitgeschakeld van de zeven keer dat een strafschoppenreeks na een gelijke eindstand de beslissing moest brengen.

,,Het mooie van ons huidige team is, dat er niet één speler is die namens Engeland in zo'n serie heeft gemist. We mogen daarom alle vertrouwen in een goede afloop hebben'', liet Rooney in de lange aanloop naar de achtste finale tegen IJsland (maandag) weten. ,,Ook van elf meter weten we hoe we moeten scoren. Na elke training hier nemen we nog een serie strafschoppen. We nemen de hele uitvoering door. Natuurlijk kun je niet alles nabootsen op de training. Je mist het publiek en de druk van het moment. Maar het blijft heel zinvol om erop te blijven trainen.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.