Rooney met knieblessure terug naar huis

Wayne Rooney heeft maandag de Engelse selectie in Londen verlaten. De aanvoerder van de nationale ploeg is met een lichte knieblessure terug naar huis gegaan. Hij wil bij zijn club Manchester United deze week de medische behandeling ondergaan en verdere testen uitvoeren. De ervaren aanvaller ontbrak maandag al op de afsluitende training.

Eerder op maandag had bondscoach Gareth Southgate al bekendgemaakt dat Rooney dinsdag in de oefeninterland tegen Spanje op Wembley geen basisplaats zou hebben. Hij bevestigde tevens dat middenvelder Jordan Henderson de aanvoerdersband overneemt in de wedstrijd tegen Spanje.

,,Ik zou deze wedstrijd toch al niet met Wayne starten'', zei Southgate. ,,Voor mij is het belangrijk dat we verschillende leiders hebben. Ik ben van mening dat we niet één aanvoerder kunnen hebben. Er is te veel verantwoordelijkheid op Wayne terechtgekomen. We moeten dat verdelen. Zodra een team meer van zulke leiders heeft, kun je veel succes behalen.''

Behalve Rooney miste ook Ryan Bertrand de laatste training. De zeventienjarige middenvelder Dylan Duncan (Tottenham Hotspur) is op het laatste moment aan de Engelse selectie toegevoegd. Voor Southgate, die tijdelijk de taken overnam van de vertrokken Sam Allardyce, is het duel met Spanje vooralsnog zijn laatste wedstrijd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.