Rooney staat voor rentree bij ManUnited

Wayne Rooney heeft de groepstraining bij Manchester United hervat en staat voor zijn rentree in wedstrijdverband. De aanvoerder van de 'Mancunians' doet maandag met de beloften mee en kan daarna waarschijnlijk weer snel in actie komen bij de hoofdmacht van manager Louis van Gaal. Rooney stond zo'n twee maanden aan de kant vanwege een knieblessure.

,,Wayne heeft deze week twee keer meegetraind, maar dan ben je nog niet fit'', doceerde Van Gaal vrijdag. ,,Hij moet dat eerst opbouwen.'' De dertigjarige aanvaller, topschutter aller tijden van Engeland, zal zich daarom maandag eerst moeten laten zien bij het tweede elftal. Mogelijk kan Rooney dan twee dagen later meedoen in de return van ManUnited in de kwartfinale van de FA Cup tegen West Ham United.

Tijdens de afwezigheid van Rooney greep de pas achttienjarige spits Marcus Rashford zijn kans. Het talent uit de eigen opleiding scoorde drie keer in de Premier League en twee keer in de Europa League. De ploeg van Van Gaal treft zondag met Tottenham Hotspur de nummer twee van Engeland.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.