Rosberg handiger met de knopjes

Formule 1-coureur Nico Rosberg dankte zijn zege zondag in de Grand Prix van Europa aan een vlekkeloos optreden. De Duitser reed vanaf poleposition naar de overwinning, was alle ronden koploper en zette ook nog de snelste ronde neer. Een grand slam in de Formule 1 heet dat. ,,Precies zoals ik het wilde, een perfecte race'', zei coureur van Mercedes, die zich revancheerde voor mindere optredens in de vorige twee grandprixraces.

Rosberg loste bovendien een probleem aan de motor tijdens de race kundig op. Hij drukte vrijwel meteen op het juiste knopje, terwijl naaste concurrent én teamgenoot Lewis Hamilton met hetzelfde euvel kampte en het juiste knopje niet kon vinden. De Britse regerend wereldkampioen, die als vijfde finishte in Bakoe, had geen idee. ,,Er zijn wel zestien verschillende motorinstellingen en ik wist niet welk knopje ik moest indrukken.''

Hamilton kreeg tot zijn grote ongenoegen geen aanwijzingen van zijn team. Informatie over de motorinstelling doorgeven aan de coureurs is verboden. ,,Zo zijn de regels. Nico had het probleem binnen een halve ronde opgelost, Lewis had er twaalf nodig'', aldus Niki Lauda, een van de teambazen bij Mercedes.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.