Ross Bekkering stopt met profbasketbal

GRONINGEN Ross Bekkering stopt met het bedrijven van professioneel basketbal. Dat heeft de 28-jarige Canadees-Nederlandse center in een verklaring laten weten.

Donar had graag met Bekkering verder gewild. De Groningse basketbalclub was in afwachting van groen licht van de man die een sleutelrol speelde bij het kampioenschap afgelopen seizoen. Bekkering besloot na een vakantie met zijn vrouw Carli anders.

,,Na een paar weken nadenken en wikken en wegen heb ik de moeilijke knoop doorgehakt om niet langer professioneel basketbal te spelen’’, laat Bekkering weten in zijn verklaring. Die liet hij via Donar-supporter Eric Boorsma verspreiden omdat hij zelf niet actief is op social media.

Bekkering zegt dankbaar te zijn voor zes schitterende jaren in de Nederlandse eredivisie in Leiden, Nijmegen en Groningen. ,,Het is een rijk gevoel om deel te hebben mogen uitmaken van deze organisaties met de fantastische fans. Dat je zoveel relaties kunt opbouwen en tegelijk zoveel successen kunt vieren is echt een zegen. Vooral het laatste seizoen bij Donar was echt memorabel. Op zo’n hoog niveau eindigen met zo’n fantastische spelersgroep is iets waar ik nog heel lang met een lach aan terug zal denken.’’

Wat Bekkering in de nabije toekomst gaat doen, is nog niet bekend. ,,Ik kijk uit naar wat God voor mij in petto heeft en ga genieten van het samenzijn met mijn vrouw Carli. Dan zien we wel welke uitdagingen het leven brengt.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.