Run op NBA-tickets voor Lakers en Warriors

In Los Angeles is een ware run ontstaan op kaartjes voor de afscheidswedstrijd van superster Kobe Bryant woensdag (lokale tijd) met de Lakers thuis tegen Utah Jazz. Volgens het ticketbureau Stubhub bedraagt de gemiddelde verkoopprijs inmiddels 860 euro. Dat is een record voor een wedstrijd in de Amerikaanse basketbalcompetitie (NBA) in het reguliere seizoen.

Bryant beëindigt voor eigen publiek zijn twintigjarige loopbaan als profspeler. LA Lakers is al lang en breed uitgeschakeld voor een plaatsje in de play-offs. Utah Jazz daarentegen kan zich nog kwalificeren. Voor twee tickets aan de rand van de speelvloer heeft een grote en rijke fan van Bryant en de Lakers per stuk 27.500 dollar (circa 24.000 euro) betaald.

Ook de publieke belangstelling voor de afsluitende competitiewedstrijd van Golden State Warriors tegen Memphis Grizzlies is zeer groot. De titelhouder kan woensdag met een thuiszege het twintig jaar oude, nu nog gedeelde, record van Chicago Bulls (72 overwinningen in de reguliere competitie) breken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.