Runhart wint nationale veldritittel bij amateurs

Yannick Runhart won zondag overtuigend de nationale veldrittitel in de amateurs/sportklasse. De 23-jarige renner uit Ruinen moest in Surhuisterveen even Atse ten Brink voor zich dulden, maar finishte uiteindelijk toch met voorsprong op de renner uit Lichtenvoorde.

Runhart had gehoopt op de rood-wit-blauwe trui. ,,De afgelopen weken won ik al mijn nationale crossen, dus ik was wel met ambitie afgereisd naar Surhuisterveen. In de tweede ronde maakte ik twee foutjes, waardoor Atse wat afstand nam. Maar toen ik snel op hem kon inlopen, had ik wel door dat ik hem ook voorbij zou kunnen steken. Ik wil gaan genieten van deze titel. Op de MTB stapte ik ooit over naar de elite, nadat ik kampioen werd in de sportklasse. Nu ben ik van plan te gaan genieten van het rijden in deze trui."

Niveauverschil

Een overstap naar de profcategorie ligt voorlopig niet voor de hand. ,,Nationaal is het niveau misschien niet zo hoog, maar als ik tegen Mathieu van der Poel ga rijden, word ik voortijdig uit de wedstrijd gehaald. Dat niveauverschil is natuurlijk enorm.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.