Rusland hoopt op tachtig atleten in Rio

Rusland hoopt nog steeds met tachtig atleten naar de Olympische Spelen te gaan. Zo reageerde voorzitter Alexander Sjoekov van de Russische atletiekbond zaterdag op de beslissing van de internationale atletiekfederatie IAAF om de schorsing voor Russische atleten voorlopig te handhaven. Daardoor zijn ze niet welkom op de EK in Amsterdam en de Spelen in Rio.

De Russische atletiekbond legt zich niet neer bij de straf, zo vertelde Sjoekov. Hij overweegt naar het internationaal sporttribunaal CAS in Lausanne te stappen. Ook hoopt hij dat het International Olympisch Comité dinsdag besluit om de Russische atleten alsnog op de Spelen in Rio toe te laten.

De IAAF handhaafde de schorsing omdat Rusland de afgelopen maanden niet voldoende zou hebben gebroken met de dopingcultuur die in het land zou heersen. De internationale atletiekfederatie zette wel de deur op een kier voor Russische atleten die kunnen aantonen dat zij de afgelopen jaren niet zijn getest in Rusland, maar door andere landen met een erkend antidopingbeleid. Zij kunnen mogelijk in Rio meedoen onder een neutrale vlag.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.