Sagan klopt Wippert en Groenewegen

Wielrenners Wouter Wippert en Dylan Groenewegen hebben in de eerste etappe van de Ronde van Californië net naast de winst gegrepen. Beide Nederlandse sprinters werden op de streep in San Diego geklopt door de Slowaakse wereldkampioen Peter Sagan, die zijn wiel net iets eerder over de streep drukte. Sagan, de eindwinnaar van vorig jaar, nam daarmee ook de leiding in het algemeen klassement.

De rit ging over ruim 170 kilometer, met start en finish in San Diego. Onderweg zat een lastige beklimming van een berg van de eerste categorie, maar de sprintersploegen slaagden erin het etappeverloop onder controle te houden. De rit draaide uit op een massasprint, waarin Groenewegen op 350 meter van de finish als eerste aanging. De troef van LottoNL-Jumbo werd echter nog gepasseerd door Wippert en Sagan, die zijn veertiende succes boekte in Californië.

,,Ik dacht even dat ik ging winnen'', bekende Groenewegen. ,,Ik ging echter te vroeg aan met de tegenwind die er stond.'' De 22-jarige Amsterdammer mocht als troost op het podium wel de witte trui aantrekken, als leider in het jongerenklassement. Martijn Verschoor liet zich ook zien in San Diego, hij sprintte naar de vijfde plek.

Bij Giant-Alpecin raakte de sprinttrein voor John Degenkolb in de laatste kilometers ontregeld. De Duitser, die langzaam aan het terugkomen is na het zware trainingsongeluk waarbij hij begin dit jaar in Spanje betrokken was, kon daarom niet meedoen om de winst. ,,De tegenwind in de sprint brak me op'', zei Degenkolb, die in de Tour de France weer in vorm wil zijn. ,,Ik ben nog niet sterk genoeg voor zo'n finale, maar het is geweldig om weer te racen.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.