Samenvatting: Hurry-Up boekt zwaarbevochten zege op Göztepe

De handballers van Hurry-Up hebben zich zaterdagavond voor het eerst in de geschiedenis van de club geplaatst voor de laatste zestien van de Challenge Cup. In het thuisduel tegen Göztepe SK werd met dankzij 28-25 overwinning de nederlaag van vorige week in Turkije weggepoetst.

De ploeg uit Zwartemeer verloor in Izmir met 22-20 en moest dus in eigen huis met meer dan twee doelpunten verschil winnen. Omdat de eigen hal niet voldeed aan de eisen voor handbal in de Europa cup werd uitgeweken naar het Emmense Angelslo en die sporthal werd volledig op zijn kop gezet.

Hurry-Up nam vanaf het begin de leiding en bouwde dat langzaam uit naar een verschil van vier punten. De ruststand was 16-12.

Toch volgde een zenuwslopende tweede helft, waarbij Göztepe weliswaar telkens achter de feiten aanliep, maar meermaals bij machten was om het gaatje terug te brengen tot twee doelpunten. Daarmee waren de Turken virtueel geplaatst voor de volgende ronde van de Challenge Cup, maar Hurry-Up liet zich hierdoor niet van de wijs brengen.

Ruim een minuut voor tijd werd het 28-25 en de ploeg slaagde er in om die voorsprong met hand en tand te verdedigen, waardoor plaatsing voor de volgende ronde een feit was.

Bekijk de belangrijkste moment van dit zinderende duel hieronder terug in de samenvatting van Podium TV in samenwerking met Dagblad van het Noorden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.