Sarcastisch bedoelde excuses voor Van Gaal

Louis van Gaal heeft dan toch excuses gekregen van de Engelse pers, maar niet voor de dingen waar de manager van Manchester United zich woensdag zo kwaad over maakte. Boulevardkrant The Sun zette op de achterpagina van de donderdageditie in dikke letters 'sorry' boven een foto van Van Gaal. Het blijken echter bijzonder sarcastisch bedoelde excuses.

Op de bijgeschreven teksten staat ,,het spijt ons dat je zes keer op rij niet hebt gewonnen, het spijt ons dat je van de eerste naar de vijfde plaats bent gezakt, het spijt ons dat je uit de Champions League bent gevlogen, het spijt ons dat je de fans tot tranen toe hebt verveeld, het spijt ons dat je 250 miljoen pond hebt geïnvesteerd''. Het stuk, geschreven door een journalist met de toepasselijke bijnaam 'Apollo Gees', sluit af met de zin: ,,het spijt ons heel erg fans van United, voorlopig blijft hij''.

Van Gaal had woensdag op de persconferentie zijn ongenoegen geuit over de vele speculaties in de Engelse media, die schreven dat hij wordt ontslagen bij Manchester United. ,,Heeft niemand in deze zaal het gevoel dat hij excuses moet maken aan mij?'', bitste Van Gaal, die na een monoloog van vijf minuten weer opstapte.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.