Schaatscoach Orie laat collega Anema praten

Coach Jac Orie van Team LottoNL-Jumbo heeft enkele pittige uitlatingen van zijn succesrijke collega Jillert Anema (Team Clafis) voor kennisgeving aangenomen. ,,Wat kan ik erover zeggen? Hij mag vinden wat hij wil, het is zijn mening. Maar wat hij allemaal zegt, klopt niet helemaal. Ik voel me echter niet geroepen om op al zijn uitlatingen te reageren. Ik vind Jillert echt een goede trainer voor wie ik veel respect heb. Ik neem hem serieus als schaatscoach, daarbuiten niet'', liet Orie woensdag in Wolvega met een glimlach weten.

Anema sprak eerder deze week in De Telegraaf onder meer over foute geldstromen naar Team LottoNL-Jumbo. De welbespraakte Fries vindt het een schande dat een groot deel van het marketingbudget van De Lotto naar slechts één sponsorteam gaat. ,,Dat vind ik niet kunnen. De Nederlandse sport heeft recht op inkomsten uit de Lottogelden.''

Volgens Anema is de hele verzameling schaatscoaches in Nederland ,,doodsbenauwd'' voor hun eigen positie. Hij sprak ook van een gebrek aan persoonlijkheid bij zijn collega's.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.