Scheldeprijs prooi voor Kittel

Marcel Kittel heeft woensdag de Scheldeprijs gewonnen. In de sprint vocht de Duitser een direct duel uit met grote concurrent Mark Cavendish en versloeg hij de Brit met een minimaal verschil. Achter het duo werd André Greipel derde.

Drie Nederlanders wisten zich naar de top tien te sprinten, met Danny van Poppel als beste. Hij werd zesde in de sprintklassieker, Wouter Wippert (achtste) en Dylan Groenewegen (negende) volgden kort daarachter.

Twee andere Nederlanders kleurden de koers door de hele dag voorop te rijden. Lieuwe Westra en Berden de Vries trokken samen met vier anderen ten strijde, maar op voorhand leek hun missie eigenlijk al kansloos. Terwijl de wind het peloton geselde, bepaalden de sprintersploegen het tempo. Met nog 25 kilometer te gaan rekenden ze de koplopers in, waarna de sprint onvermijdelijk was.

Zege

Etixx-QuickStep bereidde die perfect voor, waarna Kittel van ver aan moest gaan en net genoeg overhield. ,,Alle teams wilden van voren zitten, het was heel zwaar. Ik werd goed naar voren gebracht. Dit is een hele mooie zege'', zei de Duitse sprintbom achteraf.

Grote afwezige in de sprint was Alexander Kristoff, de Noorse winnaar van vorig jaar. Hij wist niet met de besten mee te komen. Peter Sagan, die afgelopen zondag de Ronde van Vlaanderen won, stapte kort voor het einde af. Hij gebruikte de Scheldeprijs voornamelijk als voorbereiding op Parijs-Roubaix.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.