Schikking tussen arts Carneiro en Chelsea

De weggestuurde teamarts Eva Carneiro heeft dinsdag met haar ex-werkgever Chelsea alsnog overeenstemming bereikt over een vertrekregeling. De inhoud van het akkoord blijft vertrouwelijk, lieten beide partijen na afloop van de tweede zittingsdag van een arbeidstribunaal weten.

De 42-jarige dokter uit Gibraltar kreeg eerder van de Engelse topclub het aanbod om voor 1,2 miljoen Britse ponden (omgerekend 1,5 miljoen euro) af te zien van een rechtszaak. Carneiro veegde dat voorstel echter van tafel, waardoor het tribunaal voor arbeidsgeschillen zich vanaf maandag over de spraakmakende zaak moest buigen. Een dag later werden de partijen het in Londen toch nog eens over de financiële afwikkeling.

Carneiro kwam in augustus vorig jaar in conflict met José Mourinho, de toenmalige trainer van Chelsea. Een maand later werd ze ontslagen. De Portugees, die deze zomer bij Manchester United aan de slag gaat, was dinsdag bij de hoorzitting van het tribunaal aanwezig. Tegen hem had Carneiro een klacht ingediend wegens seksuele discriminatie en intimidatie. Met de vertrekregeling is ook deze claim van de arts afgehandeld.

Carneiro rende tijdens de wedstrijd tegen Swansea City zonder toestemming van Mourinho het veld in voor een blessurebehandeling, waardoor Chelsea even met negen man kwam te staan. De Portugese coach sprak later van een ,,impulsieve actie'', schold haar uit voor onder meer ,,hoerendochter'' en verbande de teamarts van de bank. Carneiro stapte na haar ontslag naar de arbeidsrechter, omdat Chelsea niets zou hebben gedaan om haar te helpen na de verbale agressie van Mourinho, die zelf in december moest vertrekken bij de Londense topclub.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.