Schippers weer kandidaat voor Europese prijs

Dafne Schippers maakt kans om voor het derde jaar op rij te worden uitgeroepen tot beste atlete van Europa. De 24-jarige sprintster uit Utrecht behoort tot de tien kandidaten bij de vrouwen die de Europese atletiekfederatie maandag bekendmaakte. Schippers won de prijs, de zogeheten Golden Track, de afgelopen twee jaar.

De winnares van EK-goud op de 100 meter en olympisch zilver op de 200 meter bij de Spelen van Rio de Janeiro heeft geduchte concurrentie, onder anderen van Nafissatou Thiam. De 22-jarige Belgische veroverde in Rio de olympische titel op de meerkamp. De Poolse Anita Wlodarczyk geldt ook als een voorname kandidate voor de Golden Track, omdat ze in Rio met een wereldrecord goud heeft gepakt bij het kogelslingeren.

Fans, journalisten, leden van European Athletics en een panel van atletiekexperts mogen allemaal stemmen. De resultaten van iedere groep tellen voor een kwart mee bij het bepalen van de winnaars. De Europese atleten van het jaar worden op 15 oktober bekendgemaakt tijdens een gala in de Portugese stad Funchal.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.