Schorsing Russen biedt zitvolleybalsters hoop

De Nederlandse zitvolleybalvrouwen gaan zich alsnog voorbereiden op de Paralympische Spelen omdat Rusland vanwege een schorsing niet mee mag doen en de kans bestaat dat Oranje alsnog wordt afgevaardigd. Bondscoach Pim Scherpenzeel heeft dat zondag aangekondigd vanuit Canada waar de ploeg de afgelopen dagen enkele oefenwedstrijden speelde.

Oranje wist zich niet te plaatsen voor de Paralympics in Rio de Janeiro omdat in maart in de strijd om het laatste deelnamebewijs werd verloren van Rusland. ,,Wij komen als eerste in aanmerking als de plek van Rusland moet worden opgevuld'', vertelde Scherpenzeel die nog wel een slag om de arm houdt omdat Rusland beroep heeft aangetekend tegen de straf en er formeel nog geen bevestiging is dat de plaats wordt ingevuld.

Het bericht over de schorsing van Rusland vanwege de ontdekking van het omvangrijke door de Russische staat georganiseerde dopingprogramma kwam zondag binnen toen Oranje oefende tegen de Canadese paravolleybalsters die zich wel kwalificeerden voor Rio 2016. ,,Het speelde ver in ons achterhoofd mee maar we hebben hier absoluut geen rekening mee gehouden. Het is een waanzinnig scenario en een totale verrassing maar Rio komt nu ernstig dichtbij.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.