Sergio Padt keept seizoen uit bij FC Groningen, aanbieding Remco Balk ingetrokken

Sergio Padt maakt het seizoen af bij FC Groningen Foto: Jan Kanning

FC Groningen kan de rest van het seizoen de vruchten blijven plukken van het keeperswerk van doelman Sergio Padt. De sluitpost heeft besloten het seizoen af te maken bij de Trots van het Noorden. Remco Balk daarentegen lijkt te vertrekken. De club heeft de aanbieding die hij heeft gekregen ingetrokken.

Dat Padt zijn carrière voortzet bij het Bulgaarse PFC Ludogorets is zeker. De vraag was alleen nog of de doelman per direct de overstap zou maken of dat hij pas in de zomer vertrekt, wanneer hij transfervrij is. Het is het laatste geworden.

FC Groningen en Padt waren dichtbij een nieuwe, langjarige samenwerking met elkaar. Een vers contract lag al op tafel, klaar om de handtekeningen te zetten, toen Padt alsnog besloot in te gaan op de Bulgaarse interesse. PFC Ludogorets kwam in de ultieme slotfase van de onderhandelingen met FC Groningen langszij. Een buitenlands avontuur was al langere tijd een droom van de Amsterdammer, maar geen club werd concreet. De Bulgaren pakten meteen door.

Alle liefde voor de club

,,Dus vertrek in na dit seizoen’’, vertelt Padt op de clubkanalen van FC Groningen. ,,Ik maak het jaar af bij FC Groningen met alle liefde die ik voor de club heb. Dat is absoluut geen straf. Voor de periode daarna heb ik mijn buitenlands avontuur te pakken. Ludogorets speelt regelmatig Europees voetbal. Eigenlijk de afgelopen zes jaar onafgebroken. Is het geen Champions League, dan is het wel Europa League. Het is denk ik een mooie stap voor mij.’’

Naast het aanblijven van Padt moet FC Groningen ook een tegenvaller verwerken, want Remco Balk gaat voorlopig niet in op een aanbieding voor contractverlenging die de club hem heeft gedaan. ,,We hebben er de afgelopen maanden heel veel tijd en energie ingestoken’’, zegt technisch directeur Mark-Jan Fledderus over de onderhandelingen met het talent uit eigen kweek, dat aan het eind van het seizoen transfervrij is. ,,Hij heeft bij ons aangegeven ook nog met wat andere clubs in gesprek te willen om ook dat verhaal aan te horen.’’

Zaak bewust gerekt

Fledderus heeft het gevoel dat het kamp Balk met zaakwaarnemer Len Koeman de zaak bewust gerekt heeft de afgelopen tijd. ,,Daar zijn wij wel teleurgesteld over ja. Het voelt alsof je al zeven, acht jaar een relatie met iemand hebt, maar dat je vervolgens zegt dat je eerst nog wel even met drie, vier andere meisjes wil kijken of het met hen misschien nog leuker is. Dat voelt niet goed voor ons.’’ FC Groningen heeft de aanbieding die het Balk heeft gedaan ingetrokken en gaat ervanuit dat het uitdraait op een vertrek van de spits.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport