Servische mannen pakken goud bij waterpolo

Servië heeft goud gewonnen bij het olympisch waterpolotoernooi voor mannen. In de finale rekende het balkanland gedecideerd af met aartsvijand en verdedigend olympisch kampioen Kroatië 11-7.

De Servische Europese en wereldkampioenen waren een maatje te groot voor de Kroaten. Na een gelijkopgaand eerste kwart (3-2) sloegen de Serviërs in de tweede periode een gat van drie punten verschil (6-3), wat ze vervolgens vasthielden. Kroatië verkleinde het verschil in de derde periode nog eenmaal tot twee punten (6-4) maar daarna herstelde Servië de hegemonie in het duel met twee treffers. Het verschil van vier treffers kwam Kroatië niet meer te boven.

Grote man bij Servië was Dusan Mandic met vier treffers, Dusko Pijetlovic en Filip Filipovic waren goed voor elk twee doelpunten. Sandro Sukno was met drie doelpunten de topschutter aan Kroatische zijde.

Coach Dejan Savic had voorafgaand aan de Spelen al gezegd: ,,we zijn alleen tevreden met de gouden medaille. We hebben al het andere al gewonnen, nu willen we dit.'' Vier jaar geleden moest de ploeg in Londen nog genoegen nemen met brons.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.