Sevilla en Sjachtar in evenwicht

Regerend kampioen Sevilla moet volgende week in eigen huis een nieuwe finaleplaats in de Europa League veiligstellen. In Oekraïne werd het donderdagavond 2-2 tegen Sjachtar Donetsk.

Sevilla begon de wedstrijd met uitstekend voetbal en zag dat al vroeg beloond met de belangrijke uitgoal tegen de Oekraïners. Middenvelder Vitolo kapte verdediger Jaroslav Rakitskii uit en krulde de bal in het doel.

De verdediger maakte zijn mindere moment echter al snel goed. Sevilla raakte de draad volledig kwijt en dat gaf Rakitskii de kans om de bal vanaf de middellijn loepzuiver af te leveren bij Marlos. Die kreeg van drie verdedigers van Sevilla de kans om beheerst in de linkerhoek te schieten. Kort na de gelijkmaker was het opnieuw raak. Marlos speelde zijn man gewiekst uit en zette kort voor de achterlijn strak voor. Taras Stepanenko kopte vrij binnen.

In paniek

De Oekraïners kregen meer kansen om Sevilla, dat defensief volledig in paniek was, pijn te doen. Daarvoor ontbrak echter de scherpte. Na rust bleken de Spanjaarden gekalmeerd en werd er weer gewoon opgebouwd vanuit de defensie. Kevin Gameiro schoot zelfs raak, maar zijn treffer werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Tien minuten voor tijd werd het toch 2-2. Sjachtar-Spits Facundo Ferreyra haalde Vitolo neer, Gameiro schoot de strafschop hard binnen.

Sevilla kan zo toch nog met vertrouwen uitzien naar de return in Zuid-Spanje, waar het niet kan beschikken over Michael Krohn-Dehli. Die ging eraf met een op het oog verschrikkelijke knieblessure. Bij een draaiende beweging werd plots een onnatuurlijke deuk zichtbaar op de plek waar normaal de knieschijf zit. De Deen ging schreeuwend neer en vertrok per brancard.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.