Sevilla naar derde finale na zege op Sjachtar

FC Sevilla kan zich op gaan maken voor de derde Europa League-finale op rij. Dankzij twee goals van Fransman Kevin Gameiro en een harde pegel van Mariano werd Sjachtar Donetsk met 3-1 verslagen en dat was meer dan genoeg na de 2-2 in Oekraïne.

Gameiro maakte al zijn zestiende goal in de Europa League en heeft de teller dit seizoen al op zeven staan. Dat maakt hem nog niet de topscorer van dit seizoen - dat is Aritz Aduriz van Athletic Club de Bilbao met tien goals -, maar wel van enorme waarde voor Sevilla.

Donderdagavond opende de Fransman de score al na negen minuten, toen verdediger Maksim Malisjev de bal zomaar inleverde bij Gameiro. Die stoomde razendsnel op en schoot via het rechterbeen van doelman Andri Piatov binnen. Kort na rust volgde de tweede treffer na een prima steekpassje van Grzegorz Krychowiak. De Fransman nam de bal prima mee, omspeelde Piatov en scoorde vanuit een lastige hoek.

Rood

Dat Gameiro het gevaar was, hadden ze ook bij Sjachtar door. De ploeg speelde hard en pakte de spits met enige regelmaat flink aan. Een charge van Oleksandr Kucher, die dit al twee keer Europees rood kreeg, sprong eruit. Onbesuisd ramde hij Gameiro met zijn been en elleboog, waarna het bloed uit de mond van de Fransman kwam. Scheidsrechter Björn Kuipers gaf geel en slingerde gedurende het hele duel nog zes andere spelers in Oekraïense dienst op de bon.

Sjachtar kreeg overigens wel kansen van Sevilla, dat net als in het heenduel een zwakke fase kende. Eduardo maakte voor rust de 1-1 na een counter door het midden. Het was echter niet genoeg voor de ploeg uit het oosten van Oekraïne. De 2-1 van Gameiro was al teveel voor de bezoekers, de loeiharde pegel van grote afstand van verdediger Mariano was de genadeklap.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.